fbpx

Echte mannen verzorgen hun huid. En dat is maar goed ook, want de huid is het grootste orgaan dat we bezitten. Onze huid is heel sterk, maar met een beetje extra verzorging kan je huid nog veel meer aan. Bovendien blijft ze langer gezond en oogt ze fris en energiek.

De mannelijke huid

De huid van mannen verschilt in een paar opzichten met die van vrouwen, waardoor een aangepaste verzorging aangewezen is.

Zo hebben mannen meer haarvaatjes en zenuwuiteinden in de huid en is de onderhuidse vetlaag minder dik, waardoor de huid van mannen gevoeliger is dan die van vrouwen. Daarnaast hebben mannen een hogere talgproductie en dus vaak een vettere huid en meer kans op ontstekingen en puistjes. 

Ook is de huid van mannen dikker en begint de veroudering later, door de aanwezigheid van testosteron. De mannenhuid heeft ook een hogere collageendichtheid. Daardoor krijgen mannen op latere leeftijd pas rimpels, maar zijn ze wel meteen veel dieper dan bij vrouwen.

Ten slotte hebben mannen meer kans op huidkanker dan vrouwen. Mannen beschermen hun huid nauwelijks of niet tegen de slechte stralen van de zon. Ze kijken hun huid niet of nauwelijks na op melanomen (slechte huidvlekjes). Wat vaak resulteert in al verder en dieper gevormde huidkanker. 

Ten slotte vraagt de baardgroei bij mannen voor een ander type gelaatsverzorging dan bij vrouwen. 

Maar wat heb je nu nodig als man en hoe begin je eraan? In deze blog ontdek je de basis van huidverzorging voor mannen!

Stap 1: reinigen

Het reinigen van de huid doe je liefst twee keer per dag, maar als je met één keer kan beginnen ben je al goed op weg. 😉 Het reinigen is heel simpel: Maak je gelaat nat en neem 2 pompjes van de Face Cleanser (reinigingsproduct), verspreid het over je gezicht, even masseren en spoel dan af onder de douche of met een washandje en veel water aan de lavabo.

‘s morgens reinig je je huid om alle afvalstoffen te verwijderen die zich hebben opgeslagen op de huid. Het is letterlijk je huid die alle trash buiten zet na een nachtje recuperen en detoxen. Ook alle zweet en talg die zich hebben opgehoopt reinigen we dan proper weg.

Cleanser met / of zonder baard

Heb je een baard? Kies dan voor een aangepaste Face & Beard cleanser. Die bevat extra’s waardoor je baard ook een doorgedreven reiniging krijgt. Veel mannen vergeten hun baard mee te wassen, hier blijven de hele dag lang heel veel bacteriën inzitten. Een goed onderhoud hiervan is dus zeker aangewezen.

Geen baard? Dan is de gewone Face cleanser perfect!

Man reiniging

Stap 2: scheren

De volgende stap in het verzorgen van je huid: scheren! (Of niet wanneer je een baard hebt, dan is het eerder mooi aflijnen hiervoor kan je de pre shave en het open mes gebruiken of niets doen. Dan mag je ineens door naar stap drie! ;-))

Scheren kan heel wat irritaties aan de huid met zich meebrengen als je niet de juiste producten of juiste techniek toepast. Je kan wondjes veroorzaken die er eigenlijk helemaal niet zouden moeten zijn. Ontdek hieronder hoe je op een huidvriendelijke manier scheert! 

Pre Shave

Met de Pre Shave ga je de haartjes van je baard rechtop zetten en een beschermlaag vormen tussen je huid en het scheermes om zo irritatie te vermijden. Wanneer je een Pre Shave gebruikt, ga je ook een gladder resultaat hebben omdat je korter op de huid kan scheren. 

Scheercrème

Na de Pre Shave is het tijd voor scheercrème. Liefst Geen scheerschuim! 

De meeste scheerproducten bevatten de stof natrium lauryl sulfate om een schuim te creëren. Deze stof is gekend omwille van zijn uitdrogende werking op de huid. Hoe droger je huid hoe moeilijker het is om gladder te scheren.

Kijk zelf maar eens naar de ingrediënten op je scheerschuim. Ik ben benieuwd of het erin zit.

Scheercrème dus, zoals je grootvader of vader het vroeger deden. Opkloppen met de scheerkwast in een houten potje en dan met de scheerkwast aanbrengen op de baard. 

Safety razor of open mes

En dan is het tijd om te scheren! Kies voor een safety razor met één mesje – meerdere mesjes zijn overkill en zorgen ook voor extra irritatie – of kies voor een open scheermes. Zeker wanneer je een handige tool zoekt om je baard mooi mee af te lijnen is dit jouw partner in crime.

Aftershave

Alles glad geschoren? Dan is het tijd om de resterende scheercrème af te spoelen en de huid te kalmeren, hydrateren en beschermen met de aftershave balsem. Kies voor een aftershave zonder alcohol, want deze zijn erg agressief voor je huid. Het droogt uit en geeft vaak vervelende huidirritaties. Je weet zelf wel wat alcohol doet op je huid wanneer je een wondje of scheer- of huidirritatie hebt 😖.

Heb je baard? Gebruik dan de aftershave balsem als baardconditioner. Om je baardharen gezond, glanzend en soepel te houden. Slechts 2 pompjes dagelijks, goed inmasseren in de baardharen en op de huid eronder. Gaat ook goed helpen bij o.a. eczeem, schilfers, dermatitis. 

Stap 3: Hydrateren

Laatste stap in de basis huidverzorging voor mannen: moisturizen of hydrateren! Met een gelcrème ga je de huid hydrateren en tegelijkertijd beschermen voor invloeden van buitenaf. Het resultaat? Een gezonde, gehydrateerde en vitale huid die optimaal beschermd is tegen invloeden van buitenaf (scheer- en trimbeurten, pollutie, koude, vochtverlies, bescherming huidkanker…).

Deze gelcrème is bovendien uiterst geschikt als ondersteuning bij de behandeling van eczeem of zelfs als tussen behandeling bij een therapie met corticosteroïden. Geef je huid dus enkel het beste en kies voor de MEN3 Time Out Moisturizer. Kleine inspanning voor een maximaal resultaat.

MEN3 Time Out Moisturizer

Stap 4: Reinigen ‘s avonds

Als de dag erop zit, reinig je nog een laatste keer je gezicht vooraleer je je bed in duikt. Zo haal je alle invloeden van de dag weg en hou je je huid gezond en schoon! 

Ga je voor de full option, geef je huid dan de nodige hydratatie voor een goed herstel. 2 pompjes van de Time Out Moisturizer na je reiniging ‘s avonds en je huid herstelt zich optimaal tijdens de nacht. 

Benieuwd wat ik en MEN3 voor je huid kunnen betekenen?

👉🏻 Actie: gratis FACE cleanser bij aankoop van de TIME OUT MOISTURIZER

Overtuigd van de voordelen van huidverzorging en klaar om er zelf aan te beginnen? Geen beter moment dan nu, van Men3 heeft een geweldige actie lopen: bij aankoop van een moisturizer krijg je nu een gratis Face cleanser! Dat is een cadeau van maar liefst €44. 

Klik hier om jouw MEN3 producten te bestellen en te starten met je huidverzorging

Heb je vragen na het lezen van deze blog? Laat dan zeker van je horen 0479 63 13 46 of info@purepalace.be